:: 
 Articole - Interviuri
Terrence Howard vorbeste despre actiunea din Iron Man Terrence Howard vorbeste despre actiunea din Iron Man
Terrence Howard interpreteaza rolul Masinii de Razboi in acest film care urmeaza ...
Brian O'Halloran si Jeff Anderson vorbesc despre Clerks II Brian O'Halloran si Jeff Anderson vorbesc despre Clerks II
Dante si Randall s-au intors in continuarea filmului hit a lui Kevin Smith din 1 ...
Mia Farrow vorbeste despre The Omen Mia Farrow vorbeste despre The Omen
Actrita se intoarce pe ecran dupa un hiat de zece ani, in filmul The OmenMia Far ...
Raicu „abandonata”
Moderatoarea emisiunii „Megastar”, Andreea Raicu isi va petrece prim ...
Interviu cu Jonathan Jackson din The Dark Is Rising Interviu cu Jonathan Jackson din The Dark Is Rising
The Seeker: The Dark is Rising este primul film adaptat dupa aclamata carte cu a ...
 Top & Box Office
Noutati DVD
Top 100 Filme
Box Office
 Cinema & TV
Cinema
Program TV
Top filme votate
1 . ANTHONY ZIMMER
2 . CSA: THE CONFEDERATE STATES OF AMERICA
3 . DEAD COUNTRY
4 . Fast and Furious
5 . THE GRAND
6 . PUNISHER: WAR ZONE
7 . WHITEOUT
8 . THE LOST ADVENTURES OF STONE PERLMUTTER JR.
9 . FORGIVING THE FRANKLINS
10 . YELLA

Sir Antony Hopkins si Roger Donaldson s-au reunit pentru The World's Fastest Indian
 Categoria Interviuri 766 afisari
Sir Antony Hopkins si Roger Donaldson s-au reunit pentru The World's Fastest Indian, Interviuri,Stiri VIP,Noutati Vedete

Anatomia unei vrajbe : Actorul si directorul vorbesc despre un nou proiect impreuna

Acum 22 de ani in urma Anthony Hopkins si directorul, Roger Donaldson, au lucrat impreuna la "The bounty". Dupa acest film, cei doi au jurat sa nu mai lucreze impreuna niciodata.

Relatia lor s-a terminat. Unii au spus ca din cauza egoului lor prea mare, altii ca nu faceau o pereche buna. Dar dupa 20 de ani, acel juramant a fost rupt in ultimul lor film."Cel mai rapid indan din lume". Filmul se bazeaza pe o poveste adevarata a lui Burt Munro (Hopkins), un om din Neua Zealanda care a construit cea mai rapida motocicleta din istorie.

Roger si Anthony au inceput sa vorbeasca despre acest proiect, nici unul dintre ei nu a avut probleme sa treaca peste vrajba care i-a despartit in filmul "The Bounty". Anthony a spus fara menajamente :"Mda, nu ne-am inteles prea bine, au fost diferente intre noi. Eram mai tanar atunci si cand esti tanar, ai idei mai mari despre orice". Roger a realizat ca el "s-ar putea sa fi fost putin mai aspru si putin mai experimentat" deasemenea.

Dar la o petrecere cativa ani in urma cei doi s-au intalnit. Amandoi au fost foarte fericiti sa vorbeasca din nou. Anthony a spus glumind :"trebuie sa luam masa impreuna". Iar Roger zambind a zis :"Trebuie sa facem un nou film". Nu prea au stiut ce poate sa faca, relatiei lor stranii, o mica conversatie.

In fine, ei au inceput sa lucreze impreuna la un proiect despre autorul, Ernest Hemmingway; acel film nu s-a ridicat de la pamant niciodata. Dar Roger a scris el scenariul despre Burt Munro; "I l-am dat, l-a citit in aceeasi zi, m-a sunat si a spus da".

Anthony s-a uitat la un documentar mai vechi despre Burt, ale carui inteviuri au fost conduse si directionate de Roger. El a descoperit ca e un "personaj interesant", si ce sa vezi, relatia distrusa dintre cei doi s-a intors mult mai puternica.

Privind documentarul Anthony si-a dat seama cine era Burt Munroe; si acest lucru este foarte important deoarece el s-a hotarat sa il interpreteze pe marele ecran. "Era necesar sa il copiez cat de bine puteam, deoarece nu semanam cu el. Dar e bine, amandoi avem parul alb". Comportamentul lui Burt din documentar a fost cel care l-a intrigat pe Anthony."Aceasta este esenta tipului, ii place viata, ii plac femeile, pasiunea lui a fost bicicleta. Cred ca este un tip de treaba, este ceva foarte bogat in acest om, nu se teme de nimic".

Roger s-a trimis intr-un stagiu mai vechi al carierei sale."Aceasta poveste a fost in gandul meu, chiar inainte sa ma gandesc ca voi face filme in viitor". Roger a bazat personajul filmului pe o combinatie de multi ani pe care a petrecut-o cu Burt. "Am facut un documentar despre acest om; am venit cu el in una din ultimele dati cand a venit in America. In viata reala a acestei persoane, prima data cand a venit a fost in 1962, insa asta s-a intamplat in 1967. Dar eu am asezat filmul in anul 1962."

Filmul inregistra scenele cu saptamana vitezei in aceeasi saptamana cand adevarata saptamana a vitezei se desfasura la Bonneville Salt Flats in Salt Lake City, Utah. Dar numele Burt Munro era in frunte. Roger si echipa de la Bonneville au lucrat alaturi; "Noi am avut o cursa si e au avut cursa lor, dar ei isi asezau masinile la 400-500 mile pe ora. Am terminat cu filmarile aici pentru filmul nostru. Dar numele lui Burt Munro era in program inca de anul trecut".

Accentul lui Burt este foarte unicat deoarece el este din partea se sud a Noii Zealande. Antony a trebuit sa studieze din greu acel accent, pentru a-l imita cum trebuie, dar mult mai important era sa studieze cine era el ca persoana. "In acel documentar el vorbea fara sa zambeasca; dar am avut responsabilitatea de a-l imita. Majoritatea familiei lui traieste inca, si au vazut filmul si l-au iubit. Au venit la filmari si mi-au dat emotii; l-am intrebat pe Roger ce credea ca vor face din el. Dar lor le-a placut, l-au iubit, il faceau pe tatal lor faimos".

"Cel mai rapid indian din lume" este o poveste frumoasa despre speranta si indeplinirea viselor. Si visul lui Anthony si Roger de a lucra impreuna s-a indeplinit. Filmul, bazat pe viata lui Ernest Hammingway, Papa, este cel mai probabil ca nu se va realiza niciodata. Dar cei doi vechi inamici, au spus ca vor cauta un alt film la care sa lucreze impreuna din nou.

Burt Munro a depasit multe recorduri in ultima parte a vietii sale, dar recordul pe care l-a depasit in 1967 la Bonneville Salt Flats este inca nedepasit si astazi.

"Cel mai rapid indian din lume" se afla in teatre acum in New York si Los Angeles, va aparea in mai multe orase pe 13 februarie 2006.


Scrisa de Echipa MovieHouse
2006-02-20 21:03:57
  DVD-uri Recomandate - Cumpara OnLine
Masini
Pret 49.90 RON
Memoriile unei Geishe
Pret 49.90 RON
MUMBLE CEL MAI TARE DANSATOR
Pret 49.90 RON
CARTITA
Pret 49.90 RON
 Alte articole din categoria Interviuri