:: 
 Articole - Evenimente
Coppola lansează “Tinereţe fără tinereţe”
de Jurnalul NationalSeliade – pe marele ecran. Francis Ford Coppola, creat ...
Emmy – ediţia 60 - 13 premii pentru “John Adams”
Ieri-dimineaţă (3:00, ora României) s-a desfăşurat, la Los Angeles, ce ...
Nominalizarile Oscar 2008
Academia Americana de Film a anuntat ieri lista nominalizatilor la Premiile Osca ...
«Cum n-am ajuns la Oscar nici in 2007», in regia lui Puiu si Mitulescu
Pelicula româneasca „Cum mi-am petrecut sfârsitul lumii“ ...
A murit Richard Widmark
Actorul american Richard Widmark, celebrul sadic ce impingea pe scari o doamna p ...
 Top & Box Office
Noutati DVD
Top 100 Filme
Box Office
 Cinema & TV
Cinema
Program TV
Top filme votate
1 . ANTHONY ZIMMER
2 . INKHEART
3 . A LITTLE GAME
4 . CSA: THE CONFEDERATE STATES OF AMERICA
5 . HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS
6 . Fast and Furious
7 . THE GRAND
8 . DEAD COUNTRY
9 . PUNISHER: WAR ZONE
10 . WHITEOUT

O luna de Festival International de Teatru la Bucuresti
 Categoria Evenimente 372 afisari
O luna de Festival International de Teatru la Bucuresti, Evenimente,Stiri VIP,Noutati Vedete
In perioada 20 aprilie - 20 mai, in cadrul Primaverii Culturale Bucurestene 2007, va avea loc prima editie a evenimentului cultural Festivalul International de Teatru B-FIT. In deschiderea evenimentului, organizat de ArCuB si Teatrul  Metropolis, va fi prezentat spectacolul Teatrului din Riga (Letonia) „Viata lunga“ (Long Life), in regia lui Alvis Hermanis. Regizorul leton a declarat, la conferinta de presa sustinuta ieri, ca acesta este „un spectacol pe sufletul publicului roman“. Fara text, piesa prezinta povestea unei zile din viata a cinci oameni in varsta, care locuiesc impreuna intr-un apartament din Riga. Actorii, care interpreteaza rolurile celor cinci, sunt foarte tineri, dar pentru spectacol nu folosesc nici un fel de machiaj. Spectacolul a fost pus in scena acum doi ani si jumatate, iar Romania este a 25-a tara in care se joaca. Pe tot parcursul festivalului, vor fi prezente trupe de teatru din Europa (Bulgaria, Letonia, Marea Britanie, Lituania, Italia, Franta, Cehia), Statele Unite, Israel, la care se vor alatura si trupe românesti cu cele mai bune montari ale momentului. Publicul va avea ocazia sa savureze din plin arta teatrala, la Teatrul Bulandra si Teatrul National Bucuresti, in sectiunea Mari Spectacole. Sectiunea Teatru Independent se va tine la Teatrul Metropolis, unde vor fi puse in scena productii deosebite. Teatrul va gazdui companii de teatru independent care au participat la binecunoscutul Festival de la Edinburgh.

Workshop-uri si seminarii la Teatrul Metropolis
Festivalul mai gazduieste si turneul Teatrului National HABIMA la Bucuresti, organizat de Teatrul Bulandra, in cadrul schimburilor cu Uniunea Teatrelor din Europa. Se vor juca doua spectacole: „Razboi“, de Lars Noren, si „Oskar si matusa Rose“, de Eric-Emmanuel Schmitt.

La Teatrul Metropolis vor avea loc si trei workshop-uri, doua seminarii si o expozitie. In data de 4 mai, va avea loc un workshop cu membrii trupei Weaver Hughes Ensemble (Londra, Marea Britanie), pe 11 si 12 mai – workshop-uri de light-design si tehnica de scena cu specialistii Gerald Karlikow (Franta) si Gerhard Zahn (Germania), iar pe 18 mai – workshop cu membrii trupei multinationale Split Knukle Theatre (SUA, Marea Britanie, Grecia, Argentina). Seminariile se vor tine pe 6 si 10 mai, iar temele vor fi „Managementul unei trupe independente de teatru“ - discutie libera cu regizoarea Sharon John (Marea Britanie), si, respectiv, „Improvizand, Frica si Rasul - Comedia dell’Arte si a Mortii“ - conferinta spectacol cu actorii si regizorul companiei teatrale Pantakin Da Venezia (Italia). De pe 8 pana pe 10 mai, in incinta Teatrului Metropolis, va fi organizata o expozitie de masti, de Comedia dell’Arte, prezentata de compania Pantakin Da Venezia.
Patricia Marinescu
Sursa:www.gardianul.ro

Scrisa de Echipa MovieHouse
2007-04-20 10:54:36
  DVD-uri Recomandate - Cumpara OnLine
SPARGATORII DE NUNTI
Pret 49.90 RON
Omul din interior
Pret 49.90 RON
Memoriile unei Geishe
Pret 49.90 RON
Doar tu si eu. Al treilea e in plus!
Pret 49.90 RON
 Alte articole din categoria Evenimente