:: 
 Articole - Life style
Harry Potter se teme de moarte
Actorul Daniel Radcliff, care il interpreteaza pe Harry Potter in seria de filme ...
Cine e mai stilata: Carla Bruni sau Catherine Zeta-Jones?
Catherine Zeta-Jones nu a vrut sub nici o forma sa fie pusa in umbra la o cina d ...
In crestere - Cristinei Soloc i s-au marit sanii
de Catalina Iancu De cateva editii incoace, prezentatoarea cu "Doua roti" de pe ...
Schimbare de sex
David Palmer, in varsta de 66 de ani, fost membru al celebrei formatii J ...
Bisturiul necesar
Autor: BOGDAN MIRCESCU Chirurgia plastica a ajuns la loc de cinste in lumea sho ...
 Top & Box Office
Noutati DVD
Top 100 Filme
Box Office
 Cinema & TV
Cinema
Program TV
Top filme votate
1 . INKHEART
2 . A LITTLE GAME
3 . CSA: THE CONFEDERATE STATES OF AMERICA
4 . HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS
5 . DEAD COUNTRY
6 . Fast and Furious
7 . THE GRAND
8 . PUNISHER: WAR ZONE
9 . WHITEOUT
10 . FORGIVING THE FRANKLINS

Mihaela Radulescu si Elan Schwartzenberg se despart cu dezlegare de la rabin
 Categoria Life style 467 afisari
Mihaela Radulescu si Elan Schwartzenberg se despart cu dezlegare de la rabin, Life style,Stiri VIP,Noutati Vedete
Prezentatoarea tv Mihaela Radulescu si sotul ei, Elan Schwartzenberg, au nevoie de o dezlegare din partea unui rabin pentru a se putea desparti si religios, nu doar civil. Religia iudaica, adoptata de Mihaela ca o conditie pentru a i se permite mariajul cu un evreu, prevede pentru separarea cuplului acelasi consimtamânt pe care Dumnezeu si l-a dat in momentul casatoriei.

Despre cutumele despartirii religioase la evrei ne-a povestit deputatul Aurel Vainer, presedinte al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania. “In primul rand, vreau sa va spun ca divortul mozaic nu reprezinta o tragedie. Este adevarat ca institutia casatoriei este extrem de serioasa si asa a fost tratata in toata istoria iudaismului. Dar despartirea nu mai este privita cu ochi critici in zilele noastre. Este important de mentionat ca se face o diferentiere stricta intre cununia civila si cea religioasa. Aceasta din urma are loc sub un baldachin nuptial, numit Huppa, si este consfintita printr-un document care se numeste Ketuba si care este citit si semnat de ambii soti. Acest act contine o serie de prescriptii foarte riguroase pentru cei casatoriti. Daca viata de familie este afectata si sotii hotarasc sa se desparta, ei trebuie sa respecte ideea ca ceea ce Dumnezeu a unit, numai El poate desparti. De aceea, si divortul religios trebuie desfasurat tot in prezenta unui rabin. Acesta le face sotilor o dezlegare, dandu-si astfel consimtamantul pentru despartirea religioasa a sotilor. Aceasta procedura se numeste «get»”.

Ayan ramâne iudaic indiferent de religia Mihaelei

Am mai aflat ca un copil care s-a nascut din parinti evrei sau dintr-un tata evreu si o mama convertita la iudaism (cazul Mihaelei) va ramane iudaic chiar daca mama sa alege sa revina la religia in care a fost botezata initial. “La noi, regula spune ca un copil nascut dintr-o mama evreica este evreu. Mihaela nu este evreica, insa prin convertirea la iudaism, i s-au dat aceleasi drepturi ca ale femeilor evreice. Este considerata, practic, evreica. Indiferent ce decizie va lua ea dupa divort privind orientarea religioasa, copilasul ramane evreu, cel putin pana la varsta majoratului, cand va primi libertatea de a-si alege singur orientarea religioasa. Poate ramane la iudaism, ca tatal, sau poate trece la ortodoxism, urmand un eventual exemplu al mamei. Insa nu cred ca Mihaela va reveni la religia ortodoxa, pentru ca sunt de parere ca ea si sotul ei nu au avut neintelegeri de ordin religios. Elan este un om care a crescut si s-a format in Romania, iar mentalitatea sa este una moderna, nu cred ca e un tip foarte strict religios. Bunicul lui a fost un medic stralucit la Iasi si evreul cel mai bun vorbitor de limba romana pe care l-am cunoscut, iar tatal lui la fel. De altfel, si Elan a studit Stomatologia tot la Iasi, deci traind aici, intreaga familie a imprumutat si din cultura autohtona o serie de concepte”, ne-a mai declarat Aurel Vainer. De asemenea, el ne-a mai spus ca un copil evreu este supus circumciziei la opt zile de la nastere, la fel ca si nou-nascutii musulmani.

Divortul din culpa comuna este imposibil

Mihaela Radulescu si Elan Schwartzenberg s-au decis sa divorteze dupa o poveste de dragoste ce dureaza de 10 ani. Ei s-au casatorit in 2004, in secret, iar in acelasi an, au devenit parintii unui baietel, Ayan, care s-a nascut in Israel. Miercuri, la Judecatoria sectorului 1 din Bucuresti, Mihaela si Elan au inaintat, prin intermediul avocatei lor comune, o actiune de divort ce poarta semnatura amandurora. Astfel, cererea denota un consens si contravine articolului 38 din Codul Familei. Acesta mentioneaza ca doi soti nu pot divorta din culpa comuna atata timp cat din casnicie au rezultat copii minori la data divortului. Practic, unul dintre cei doi este obligat prin lege sa fie reclamant, iar celalalt, parat, iar divortul sa se pronunte din culpa unuia. In actiunea Schwartzenberg – Radulescu, Elan (care apare in acte cu numele de Emilian) este reclamant, iar Mihaela parata, insa aceste pozitii ale lor nu au valoare juridica, pentru ca actul este semnat de amandoi.
Corina Stoica
Sursa:www.gardianul.ro

Scrisa de Echipa MovieHouse
2008-09-19 10:43:07
  DVD-uri Recomandate - Cumpara OnLine
MIAMI VICE
Pret 39.90 RON
Epoca de Gheata 2: Dezghetul
Pret 49.90 RON
Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort
Pret 49.90 RON
CARTITA
Pret 49.90 RON
 Alte articole din categoria Life style