:: 
 Articole - Evenimente
Crima in "Iubire ca in filme"
Fanii telenovelei "Iubire ca in filme" vor avea parte de mai multe sur ...
«Soarele inselator» al lui Mihalkov va fi redifuzat la B-Est
Organizatorii B-Est International Film Festival au anuntat ca, în ultima z ...
Adela Popescu, duet cu tenorul Alessandro Safina
Adela Popescu va canta, maine, la Sala Palatului, alaturi de tenorul italian Ale ...
Denzel Washington si Kate Winslet au BAFTA
In cadrul unei ceremonii, care va avea loc pe 1 noiembrie, la Los Angeles, actor ...
Filmul de Palme D’or al lui Mungiu, in turneu prin Romania Filmul de Palme D’or al lui Mungiu, in turneu prin Romania
Pelicula „4 luni, 3 saptamani si 2 zile“ a lui Cristian Mungiu va av ...
 Top & Box Office
Noutati DVD
Top 100 Filme
Box Office
 Cinema & TV
Cinema
Program TV
Top filme votate
1 . POSTER BOY
2 . THIEVES
3 . MONSTERS VS ALIENS
4 . THE PRINCESS AND THE FROG
5 . TAXI FROM THE DARKSIDE (Limited)
6 . STARSHIP DAVE
7 . SHINE A LIGHT
8 . THE GENIUS CLUB
9 . BROKEN SKY
10 . THE HAUNTING IN CONNECTICUT

Florin Piersic revine in luminile rampei dupa 20 de ani
 Categoria Evenimente 1023 afisari
Florin Piersic revine in luminile rampei dupa 20 de ani, Evenimente,Stiri VIP,Noutati Vedete
La finalul unei veri fierbinti, teatrele bucurestene isi redeschid stagiunile. Teatrul Bulandra, de Comedie sau „Ion Creanga“ aduc in atentia publicului piese de succes, dar si premiere puse in scena in modul cel mai original, totul pentru a atrage cât mai multi amatori de cultura. Nu vor lipsi nici turneele prin tara si nici festivalurile. Cei mici vor avea parte de Festivalul International de Teatru pentru Copii, iar cei mari de piese controversate. O premiera a acestei toamne este si revenirea la teatru a marelui actor Florin Piersic.

Dupa 20 de ani, actorul Florin Piersic se intoarce la teatru. Piesa „Straini in noapte“ de Eric Assous, va avea premiera pe 28 septembrie, in sala Operei Romane. „Straini în noapte“ este o comedie romantica cu rasturnari de situatii, despre seductie, minciuna si timpul care ne transforma. Unul dintre cei mai indragiti actori romani, Florin Piersic, acum in varsta de 71 de ani, evolueaza cu umor si farmec sub bagheta regizorala a maestrului Radu Beligan, avand-o ca partenera de scena pe Emilia Popescu.

«Revizorul»isi continua periplul
Teatrul de Comedie revine in forta si in forma, dupa reprezentatiile din vara aceasta de la Edinburgh Fringe, cu „Revizorul“. Toamna aceasta, printre premierele care vor tine capul de afis se numara „Galy Gay sau 1 OM=1 OM“, de Bertholt Brecht, sau „Dumnezeu de a doua zi“, de Mimi Branescu. Pentru piesa „Galy Gay“, regizata de Lucian Giurchescu, vor urca pe scena, printre altii, Delia Nartea, Aurora Leonte, George Ivascu sau Dumitru Rucareanu. „Dumnezeu de a doua zi“, de Mimi Branescu, ii are ca protagonisti pe Delia Seceleanu si Claudiu Bleont. Acestia joaca sub indrumarea regizorului Marcel Top. Teatrul va sustine, in luna octombrie, si un turneu prin tara si strainatate, participand la mai multe festivaluri. Piesa „Revizorul“ se va juca la Alba Iulia, la prima editie a „Povestilor pentru copii si oameni mari“, si in Serbia, la Kragujevac, in cadrul JoakimInterFest. Trupa de teatru va mai sustine reprezentatii ale pieselor „Buzunarul cu paine“, „Galy Gay“, „Vine barza!!!“, la Timisoara, Arad sau Galati.

Teatrele din Europa sa vina la Bucuresti!
Printre premierele Teatrului Bulandra se numara „O scrisoare pierduta“, de I. L. Caragiale, in regia lui Doru Ana; „Ce pacat ca-i curva“, de John Ford, in regia lui Alexandru Darie; „Din însemnarile unui necunoscut“, dupa Fiodor Dostoievski, adaptarea si regia apartinandu-i lui Ion Cojar. In perioada 23 octombrie – 31 decembrie, la Torino, se desfasoara cea de-a 16-a editie a Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa (UTE). Teatrul Bulandra va fi prezent aici cu spectacolul „Ce pacat ca-i curva“. Editia de anul acesta este dedicata memoriei initiatorului UTE, Giorgio Strehler, de la moartea caruia se împlinesc zece ani, dar si celei de-a 60-a aniversari a renumitului Piccolo Teatro din Milano. Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra a fost ales presedintele UTE, in decembrie 2006. „Tis Pity She’s a Whore“ (1633) este, probabil, cea mai populara piesa a lui John Ford, considerat de multi istorici literari drept ultimul mare autor dramatic al Renasterii engleze. O poveste despre dragostea incestuoasa dintre Giovanni si sora lui, Annabella, piesa cu final tragic se desfasoara în Italia secolului al XVII-lea. Spectacolul pus in scena de Darie se va juca la Torino pe 10 si 11 noiembrie. Alexandru Darie si regizorul Tompa Gabor, membru al UTE în nume personal, care va prezenta, la acelasi festival, „Vinerea lunga“ de Visky Andras, o productie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, au propus ca editia de anul viitor sa aiba loc la Bucuresti si Cluj, iar tema sa - Renasterea - sa fie legata de temele editiilor din 2007 si 2009.

De duminica, cei mici pot merge la teatrul lor
La Teatrul „Ion Creanga“, stagiunea 2007-2008 se deschide duminica, cu un spectacol de succes din repertoriul sau, „Cenusareasa“, în regia lui Ion Lucian. O premiera a noii stagiuni va fi „Alba ca Zapada si cei sapte pitici“, în regia lui Cornel Todea, un titlu care a mai fost montat de trei ori pe aceasta scena pana acum. Teatrul „Ion Creanga“ va organiza, in aceasta toamna, si a treia editie a Festivalului International de Teatru pentru copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti“. Acesta se va desfasura in perioada 6 - 13 octombrie. In cadrul festivalului, vor fi prezentate spectacole ale unor trupe din Italia, Franta, Coreea, Lituania, Germania, Belgia, Rusia, alaturi de productii ale teatrelor din tara: Teatrul „Toma Caragiu“ din Ploiesti, Teatrul Luceafarul din Iasi, Figura Studio din Gheorghieni, Teatrul Arcadia din Oradea. Bucurestiul este reprezentat de Teatrul „Ion Creanga“ si Teatrul Excelsior.
Patricia Marinescu
Sursa:www.gardianul.ro

Scrisa de Echipa MovieHouse
2007-09-10 10:48:05
  DVD-uri Recomandate - Cumpara OnLine
CARTITA
Pret 49.90 RON
Casa de langa lac
Pret 49.90 RON
In ritm de Hip Hop
Pret 54.90 RON
Doar tu si eu. Al treilea e in plus!
Pret 49.90 RON
 Alte articole din categoria Evenimente